Hybrid Smartwatch GARMIN VIVOMOVE HR - TEST 2. del

Hybrid Smartwatch GARMIN VIVOMOVE HR - TEST 2. del

Potem sem na svoje pametnem Android pametnem telefonu iz Trgovine Play naložil Garmin Connect Mobile aplikacijo. Najprej sem si ustvaril račun, vklopil Buletooth in dovolil dostop do lokacije. Nato sem na uri izbral slovenski jezik in jo s funkcijo združi zdaj povezal s telefonom.  Z vnosom PINa je tudi onemegočeno, da bi se povezali s sosedo, beri napačno pametno Garmin uro.

Nato na telefonu vnose še malo kustomizirate vključno s kar nekaj osebnimi podatki kot so spol, višina, teža , (ja, uganili ste BMI se bo kar sam izračunal, pa za porabo kalorij so ti podatki tudi pomembni) datum rojstva, kdaj hodite spat in kdaj se tipično zbudite in ali želite da vas telefon vmes budi s pošiljanjem obvestil J ter na kateri roki jo boste nosili.

Ima namreč senzor za merjenje srčnega utripa, ki dobro deluje tudi na bolj poraščenih moških rokah. eNastavite si lahko kakšen bo videti prvi ekran ter si določite prve cilje (koliko korakov na dan, število prehojenih nadstropij,  minut aktivnosti na teden). Sem vedel, da me bo ura spodbudila k aktivnostim.  Glede na  pisarniško delo, je to tudi redno počela in ob predolge sedenju  z nežnim vibriranjem opozarjala, da se je potrebno premakniti iz cone birokratskega udobja. 

Vibriranje se oglasi tudi ko s telefonom iščete uro, ko z uro izgubi stik (jap, telefon boste s to uro težko izgubili) zmore pa tudi ura poiskati telefon. Nekako postaneta s telefonom nerazdružljiva , po kakšnem tednu pa postane tudi vaša neločljiva spremljevalka.

Presenečeni boste nad podatki o kakovosti vašega spanca, kar je odlično, glede na to, da kvaliteten spanec postaja vse bolj iskana in hkrati redka dobrina. Ura sicer meri tudi stres, tako, da boste lahko empirično dokazali, kdo vas spravlja v stres in kdaj.

Da povzamem,  z uro sem zelo zadovoljen, prepričala sta me tako izgled, kot uporabnost (npr. prejemanje obvestil telefona, celo vremensko napoved pokaže) in pozitiven vpliv na zavedanje po potrebi po več gibanju. Tudi baterija dolgo traja, tako da sicer zelo enostavno polnjenje ne bo prevečkrat motilo vaše rutine. Sem našel kakšno slabost?

Za to ceno bi si upal trditi da ne, mogoče bi omenil slabšo vidljivost ob zelo močnem soncu, kar pa se da enostavno in hitro rešiti z zasenčenjem s pomočjo  druge roke. Se pa veselim preizkusa modela Garmin Vivoactive 3, ki ima dodatno še GPS, močnejšo vodno zaščito in Garmin Pay, se pravi možnost plačevanja na POS terminalih z uro. Žal pa ta model nima kazalcev...