SPLOŠNI POGOJI

Identiteta podjetja in kontaktni podatki

 • Ponudnik in njegov naslov: Hudaura d.o.o. zastopstvo in trgovina d.o.o., Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana
 • Maloprodajna poslovalnica: Trgovina Hudaura.com – BTC1 - Hala A, Trgovina Hudaura.com -BTC2 – Hala A, Trgovina Hudaura.com MC -Mercator Šiška, Lubljanske brigade 33.
 • Elektronski naslov: [email protected] (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave). [email protected] je namenjen komunikaciji glede plačil in vračil kupnin in je po GDPR zaščiten od vpogleda nepooblaščenih oseb v podjetju.
 • Telefon: 051 860 160
 • Matična številka:  3485536000
 • Identifikacijska številka za DDV: SI 73916978
 • Zavezanec za DDV: DA
 • TRR: IBAN SI56 0317 1100 0843 591 (SKB d.d.)

Splošni pogoji spletne trgovine hudaura.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani hudura.com, ki je dostopna na povezavi http://hudaura.com (v nadaljevanju: 'spletna stran').

S spletno trgovino hudaura.com upravlja podjetje HUDAURA d.o.o.,Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: "Ponudnik" oz. "Trgovina" oz. "Prodajalec").

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na hudaura.com/customer/account/login/ postanete član spletne trgovine. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Z registracijo pridobi uporabnik možnost do vpogleda v zgodovino svojih naročil.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo vstopiti v stik s ponudnikom (e-naslov, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
 • vse cene so jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba in cene izdelkov

Cene v spletni trgovini so označene v evrih. Spletne cene veljajo za vse obiskovalce hudaura.com (registrirane in neregistrirane uporabnike). Cene imajo že vključen 22 % ali 9,5 % ddv. Cene so zagotovljene za čas naročila in se lahko brez predhodne najave spremenijo. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

V primeru, da ima izdelek prečrtano redno ceno, je zraven napisana cena s popustom. Cena s popustom je vedno nižja od redne cene. Na produktni strani je nekaterih izdelkih poleg redne cene objavljena tudi neobvezujoča priporočena cena proizvajalca.

Maloprodajna cena z ddv in/ali priporočena cena proizvajalca se ob spremembi stroškov pri nabavi ali zaradi priznanja popusta lahko kadarkoli po 7 dneh od prve objave na spletu brez najave spremeni. V času najmanj prvih 7 dni po prvi objavi produktov se produkti prodajajo po polni maloprodajni ceni. Cene v maloprodaji (fizične poslovalnice) so lahko različne od spletnih cen.

 • Cena (cena ob izdelku), lahko je prečrtana, je maloprodajna cena z ddv izdelka v sloveniji.
 • Cena ob prečrtani ceni je cena s popustom. 
 • Akcijska cena je cena ob prečrtani ceni s popustom z dodanim tekstom ob izdelku o trajanju akcije.

Kljub trudu, da bi bile cene čimbolj ažurirane in točne, se lahko zgodi, da je na strani podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena spremeni med obdelavo naročila, se ponudnik zavezuje, da bo uporabniku ponudil odstop od nakupa ali drugo rešitev, ki bo ustrezala obema.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik zaključi naročilo s klikom na "ODDAJ NAROČILO" in prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Vsi artikli v ponudbi so na voljo do odprodaje zalog. Ponudnik se v primeru umika ali razprodaje izdelka zavezuje pravočasno umakniti izdelek iz prodaje. Če ponudnik ne umakne izdelka iz prodaje pravočasno, je uporabnika dolžan o nedobavljivosti artikla obvestiti in mu ponuditi umik plačila in povrniti morebitna plačila.

Vsa naročila kupcev se lahko iz razlogov napačno navedene cene, ali kakršne koli napake pri vnosu izdelka v spletno trgovino, zavrnejo oziroma prekličejo, morebitne plačane kupnine pa vrnemo kupcu.

Izdajanje računa

HUDAURA d.o..o. s pošiljko naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v papirni obliki na naslov kupca. Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Naknadni popravki izdanih računov niso mogoči.

Postopek nakupa

Iskanje izdelka

Izdelek lahko poiščete s pomočjo iskalnika, ki se nahaja na desni strani zgoraj. V okvirček vpišete iskani izdelek in v osrednjemu delu zaslona se Vam bodo izpisali iskani artikli s sliko in ceno. Izdelek lahko iščete tudi po skupinah izdelkov v levem stolpcu. Preprosto izberete želeno kategorijo, znotraj katere se Vam prikažejo še podkategorije, med katerimi lahko izbirate.

Nakupovalna košarica

Nakupovalna košarica ima enako vlogo kot košarica v Vaši trgovini, in sicer shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihovo število. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek ter iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izbranim izdelkom lahko spremenite količino s pritiskom na gumb " + " oz. " - " se vam glede na spremenjeno količino preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstranite s pritiskom na gum "odstrani".

Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v košarici, kupiti, potem kliknite gumb "nadaljuj na blagajno". Sistem vas bo preusmeril v košarico, kjer si lahko ogledate izdelke, katere ste dodali v košarico in prilagodite tudi količine izbranih izdelkov. Za nadaljevanje nakupa kliknete na gumb "naslednji korak" in sistem vas preusmeri na obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke za dostavo. Po vpisu Vaših podatkov izberete način dostave in kliknete gumb "naslednji korak". V naslednjem koraku izberete način plačila. V tem koraku lahko tudi spremenite še naslov za dostavo, v primeru, da ta ni enak, kakor je naslov na računu.

Zaključek nakupa

Pred potrditvijo naročila z gumbom "oddaj naročilo" morate potrditi splošne pogoje poslovanja, s katerimi se pred potrditvijo oddaje naročila brezpogojno strinjate. Po strinjanju s splošnimi pogoji naročilo oddate s klikom na gumb "oddaj naročilo". Odprlo se vam bo novo okno s številko vašega naročila. Če ste v podatkih vpisali Vaš pravilen e-mail naslov, boste po opravljenem postopku nakupa prejeli elektronsko potrdilo o prejemu naročila z vašo številko naročila. Vsakemu naročilu je v priponki dodan tudi predračun, v kolikor se kupec odloči plačilo opraviti po predračunu. Tako za registrirane kot neregistrirane uporabnike račun v zgodovini nakupovalne košarice za kupljene izdelke uporabniku / kupcu ne bo dostopen. Račun je vedno priložen ob izdelku v paketu naročila v papirnati obliki. (podrobnosti so razložene v nadaljem odstavku "Pogoji poslovanja".)

Dostava

Vse izdelke, ki so na zalogi ponavadi odpremimo v roku 24 ur od naročila (ob delovnikih) oz. v 1-7 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila, odvisno od stanja zalog. V kolikor naročilo ne prejmete v dogovorjenem roku ali najkasneje v tridesetih dneh po oddaji naročila, lahko naročilo prekličete na [email protected]. Ob nedeljah, sobotah in praznikih odpreme in dostave blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev Vas prosimo, da opombe pošljete na naš mail [email protected]. Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije. Vse pogodbe za slovenske državljane se sklepajo v slovenskem jeziku. Izdelke, ki so pošli, Vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z Vami. V kolikor ste izdelek  Poklicali Vas bomo po telefonu oz. sporočili na Vaš e-naslov. Ko bo dostavljalec pripeljal blago do Vas, mu boste blago plačali z gotovino ali bančno kartico ali pa samo prevzeli pošijko, če ste blago že plačali po predračunu na naš transakcijski račun (v tem primeru blaga ob dostavi ni potrebno plačati). Dostavo za nas izvaja podjetje GLS - General Logistics Systems, Logistične storitve d.o.o. in Pošta Slovenije d.o.o., za storitve katerih ne moremo jamčiti.

Stroški dostave

Stroški dostave znašajo 3,90 eur, ne glede na velikost in težo paketa. Izjemoma po pogojih, ki veljajo za nakupe v skupni vrednosti nad 100,00 eur, vam poštnino podarimo. Ta pogoj se lahko spremeni kadarkoli in ni zavezujoč s strani Hudaura d.o.o.. Znesek plačila po povzetju je z dostavo GLS, ki jo izberete v načinu dostave pri nakupu, enak kot znaša vaš nakup v nakupovalni košarici (ni provizije za plačila).

POGOJI POSLOVANJA

Vse o nakupovanju v spletni trgovini hudaura.com

Prosimo vas, da si pazljivo preberete naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine Hudaura.com, saj vas ti zavezujejo s trenutkom vstopa v našo spletno trgovino. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše spletne trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, ki ste jo opravili preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Hudaura d.o.o. ima pravico, da kadarkoli spremeni pričujoče pogoje z ažuriranjem te objave. Vse tovrstne spremembe Pogojev poslovanja so zavezujoče za vas in bodo v svoji najnovejši in veljavni verziji dostopni vsakomur. Spremembe veljajo od trenutka objave. Podjetje Hudaura d.o.o. se zavezuje, da bo poslovanje elektronske trgovine Hudaura.com, v skladu z vso veljavno zakonodajo. Podjetje Hudaura d.o.o. se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega in zvočnega materiala. Podjetje Hudaura d.o.o. ni preverilo vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo in zato ni odgovorno za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način povezana s to spletno stranjo. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje sami. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem Hudaura d.o.o. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Spletna trgovina Hudaura.com je odprta 24 ur na dan, vse dni v letu. Zaradi nepredvidenih tehničnih ali drugačnih razlogov višje sile poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si podjetje Hudaura d.o.o. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Celotna ponudba blaga in storitev ter vse pogodbe v spletni trgovini so v celoti objavljene v slovenskem jeziku. Spletna trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno sposobnim osebam starejšim od 15. let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika. Podjetje Hudaura d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške/ strojne opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, besedil, slik in video ali avdio zapisov iz te strani. Morebitni spori med strankami, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Vsa komunikacija s stranko in kupoprodajna pogodba  (potrditveno naročilo poslano kupcu elektronsko) je shranjena na serverju podjetja Hudaura d.o.o. Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana. Potrditev naročila oziroma kupoprodajna pogodba je s prvim elektronskim sporočilom kupcu fiksirana kar pomeni, da cene prevzema, dostave in podatkov kupca po oddaji naročila ni možno spreminjati. Kupec se zavezuje, da je osebne podatke navedel za resnične se jih zavezuje preveriti pred oddajo naročila . V kolikor kupec želi spremembo podatkov mora naročilo preklicati na elektronski naslov [email protected] ali telefonsko 051/860 160 z navedbo številke naročila in opravi novo naročilo. V kolikor je bilo naročilo že oddano v dostavo, lahko tako naročilo kupec zavrne in opravi novega. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.  Vsa plačila po ponudbi/predračunu se po prejemu plačila procesirajo v obdelavo naslednji delovni dan po prejetem plačilu. Dostava se tako podaljša za čas dodatnega dneva od prejema plačila od predvidene dostave za določen izdelek. Za spremembe in vračila kupnine plačil s kreditno kartico preko spleta nas kontaktirajte na [email protected] . Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati nakazilo/plačilo na račun Hudaura d.o.o. po predračunu/ponudbi v kolikor je cena za naročilo še veljavna. Vsak kupec prejme natisnjen račun za kupljene izdelke ob prevzemu ali dostavi in sicer za vsako ločeno naročilo posebej. Kupec je dolžan preveriti ali je prejel račun ter pripadajočo dokumentacijo (Garancijo z navodili za uporabo pri pametnih napravah, ročnih urah in tehničnih izdelkih). Kupec je dolžan nemudoma oziroma najkasneje v 24 urah od prejema izdelka javiti na elektronski naslov [email protected], da pripadajoče dokumentacije ni prejel. Rok za prijavo je razumljivo in pošteno do stranke z opravičljivimi argumenti lahko interpretiran drugače. Zaradi morebitnih zlorab ali odtujenih izdelkov na trgu brez dokazila o nakupu kopije računa žal ne moremo izdati. Pri pregledu izdelka in dokazil o nakupu, lahko stranki v kolikor ugotovimo resničnost nakupa izdelka iz naše trgovine izdamo kopije po veljavnem ceniku storitev podjetja Hudaura d.o.o.  (izdajanje velja le za tekoče ali preteklo leto). Vsako izdajanje kopij dokumentov lahko tudi brez razloga zavrnemo in stroškov ne obračunamo. Strankam je dostop do izdanih kopij računov časovno omejen.

Pri pakiranju prilogo računa pripadajočemu artiklu ni mogoče izpustiti  saj je podlaga za etiketo z naslovom dostave kupcu. Račun se nahaja ob izdelku v paketu/ovojnici. Garancija se izpiše pred pakiranjem in je vedno vstavljena v originalno embalažo ob naročilu tehničnega izdelka. Ponovno izdajanje garancije ni možno oziroma je časovno omejeno na 24ur od prejema izdelka.

- kopija računa tekoče leto - brezplačno 0,00€

- kopija računa za preteklo leto - brezplačno 0,00€

Plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je možno ob nakupu nad 20€. V primeru nižje vrednosti košarice je plačilo po povzetju onemogočeno.

Plačilo s plačilno kartico

Pri plačilu s plačilno kartico vas sistem preusmeri na varno povezavo, kjer vpišete podatke vaše plačilne kartice in opravite plačilo. Nakup lahko opravite s karticam Maestro, MasterCard in Visa.

Plačilo z Applepay

Na napravah znamke Apple lahko opravite plačilo z Applepay. sistem vas bo preusmeril na varno povezavo, kjer opravite plačilo.

Plačilo s Paypal-om

Pri plačilu s Paypalom si pri prodaji izdelkov in storitev pridržujemo pravico povečati prodajno ceno za 5%. Povečanje cene se spremeni v trenutku prodaje ne glede na veljavne popuste ali način prodaje.

Plačilo na obroke z Leanpay

Omogočamo nakup s plačilom na obroke preko ponudnika Leanpay. Več o pogojih in stroških s plačilom na obroke preko Leanpay si preberite TUKAJ.

Plačilo na obroke Z Diners kartico

Pri plačilu z Diners kartico na obroke si pridržujemo pravico povečati prodajno ceno za 5% v trenutku prodaje ter velja za storitve in izdelke ne glede na veljavne popuste, način prodaje in število obrokov. Največje število obrokov je lahko razdeljeno na šest mesecev. Možnost nakupa na obroke z diners kartico je možen le pri plačilu naročila v fizični poslovalnici.

Varovanje osebnih podatkov

Kot ponudnik za potrebe opravljanja storitev zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo uporabnikove podatke. Zavezujemo se k varovanju vseh osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnega mesta hudaura.com Vsi podatki potrebni za sklenitev pogodbe na daljavo (prva ponudba poslana stranki za potrditev naročila) so shranjeni na serverju podjetja Hudaura d.o.o..

Zbrane osebne podatke bomo kot ponudnik uporabljali izključno za storitve, ki jih ponujamo in bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

 • ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije,
 • ponudnik navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, predračunov, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom,
 • uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam,
 • za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. GLS ali Pošta Slovenije) bomo kot ponudnik zaupali le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo blaga in vračilo kupnine

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstnih dneh od prevzema blaga podjetju Hudaura d.o.o. pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo poslano pravočasno, če je poslano v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Hudaura d.o.o. zavrne pošiljko z odkupno vrednostjo pri povratku, zato mora biti pošiljka prosta bremen. Slednjega mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v štirinajstih dneh po sporočilu o odstopu. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Blago mora kupec vrniti nepoškodovano in neuporabljeno v nespremenjeni količini in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo (original račun opravljenega nakupa in priložen garancijski list) po pošti na naslov Hudaura d.o.o. Ameriška ulica 013, 1000 Ljubljana. Vračilo vplačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v štirinajstih dneh po odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti blaga posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Podjetje Hudaura d.o.o. zadržuje pravico do zmanjšanega vračila v primeru vračila poškodovanega izdelka ali zavrnitev zahtevka. V naši trgovini skrbimo za kakovost izdelkov, zato blago vizualno preverimo pri prevzemu in pred pošiljanjem. V primeru odkrite morebitne poškodbe na izdelku nas morate takoj po prevzemu obvestiti in nam posredovati dokaz s sliko izdelka z vidno morebitno poškodbo in garancijskim listom na naš elektronski naslov [email protected] Potrošniku, ki odstopi od naročila, vrnemo kupnino na sporočeni transakcijski račun kupca.

Obrazec za vračilo ali zamenjavo artikla. (kliknite za prenos obrazca)

Garancija

Vsi artikli v spletni trgovini www.hudaura.com imajo garancijo, za katero jamči podjetje Hudaura d.o.o., Ameriška ulica 013, 1000 Ljubljana. Garancijska doba je navedena za vsak tehnični artikel posebej in je priložena izdelku.

Reklamacije, odgovornost in obveznosti kupca, prejemnika pri sprejemu pošiljke

Kupec se zavezuje, da bo skrbno preveril paket, obloženo ovojnico/kuverto in pošiljke od dostavljalca NE BO SPREJEL v kolikor bo ta kakor koli poškodovana (ali zmečkana), strgana, prelimana(i) ali kakorkoli izgledala, da je bila odprta (paket se dostavniku zavrne).

V kolikor je kupec, prejemnik sprejel poškodovan paket, strgano ali prelimano obloženo ovojnico/kuverto se s kakršnokoli vsebino strinja, in odstopa od pravice zahtevka za povračilo manjkajočih ali nadomestila poškodovanih naročenih izdelkov ter se s sprejetim naročilom v stanju kot ga je sprejel strinja. V kolikor kupec ni prejel vsega naročenega blaga ali po količini ali vsebini ne ustreza računu so pogoji za reklamacijo vsebine vsaj (4x fotografije) celotne embalaže ali ovojnice iz vseh kotov in obeh strani, vsaj ena fotografija z etiketo dostavljalca na celotni embalaži ter posebej fotografija vsebine in pripadajočega računa poslano na mail [email protected] in sicer nemudoma po prejemu dostave. Vse prejete zahtevke bomo v primeru prijave, ki ne bo poslana takoj po prejemu zavrnili.

(i) Vsi poslani paketi imajo po vseh robovih nalepljen bel lepilni trak z napisom hudaura.com ali samo hudaura (v neskončno). Vse poslane obložene ovojnice/kuverte so originalno zaprte in nimajo lepilnega traku izjemoma lahko po robu kjer se ovojnica zalima oz. zapre (bel lepilni trak) z napisom hudaura ali hudaura v neskončno. Vsi drugi lepilni trakovi niso originalni in je vsebina lahko spremenjena.

Naslov za vračilo: Hudaura d.o.o., Ameriška ulica 013, 1000 Ljubljana

Zamenjava izdelka

V primeru, da ste pri spletnem nakupu prejeli izdelek, ki ne ustreza Vašim željam in potrebam ga bomo z veseljem zamenjali z drugim. Vrnete nam ga lahko brez navedbe razloga v 14.dneh od nakupa oziroma prejema. Vrnjen izdelek ne sme imeti vidnih posledic uporabe nošenja, drobnih praskic, umazan ali poškodovane embalaže. Prav tako morate pri vračilu priložiti garancijo, kopijo računa in vse originalne obešanke oziroma tage, ki so bili na novem izdelku. Pri pametnih urah in zapestnicah se aktivirani izdelki smatrajo za uporabljene in zamenjavo izdelka lahko potrdi samo uradni servis. Ob zamenjavi izdelka stroški ponovne dostave bremenijo kupca v višini 3,90 EUR.

Podatki na straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletni strani, tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Kot ponudnik blaga in storitev, ki omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Avtorska zaščita

Lastnik in upravljalec te strani je podjetje Hudaura d.o.o. Po spletni trgovini lahko svobodno brskate in kupujete po vaših željah. Gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže v nekomercialne namene, to je izključno za vašo domačo osebno uporabo, pri tem pa ne smete na noben način spreminjati označb avtorskih pravic, blagovnih znamk in drugih obvestil o lastništvu, sicer boste za to civilnopravno in kazenskopravno odgovorni. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, poobjavljati, nalagati na mrežo, razpošiljati po pošti, posredovati ali na drug način razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Hudaura d.o.o. kar velja tako za besedilo, kakor tudi za slike, druge grafične elemente in avdio ter video vsebine.

Multimedijska vsebina

Na spletni trgovin hudaura.com  so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije in videoposnetke izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije in video prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

Prosimo, da si pri nakupu pametnih naprav in naprav Garmin v opisu izdelka, tehničnih podrobnostih izdelka in v razdelku predstavitve za določeno napravo na naši spletni strani skrbno preberete vse lastnosti, funkcije in predstavitve delovanja, ki so tekstovno in/ali vizualno predstavljene kako ura deluje in kakšne funkcije omogoča. Kupec se zavezuje pred nakupom take naprave  seznaniti  z vsemi zgoraj navedenim informacijami saj vklop in uporaba take naprave pomeni, da je taka napravo že uporabljana in jo zato ne moremo naprej prodati kot novo in neuporabljeno. Kupec je zavezan pri nakupu take naprave v kolikor mu vizualno ni všeč neuporabljeno in v stanju kot jo je dobil vrniti na naslov pošiljatelja oziroma upošteva navodila za vračilo izdelka.

Pravni pouk pred nakupom naprave Garmin

Pred nakupom določene Garmin naprave se potrošnik/kupec zavezuje seznaniti s funcionalnostjo, združljivostjo, interoperabilnostjo, ter vsemi potrebnimi drugimi lastnostmi naprave, ki tekstovno in/ali vizualno ter z video vsebinami in navodili na voljo z obilni medijski vsebini na spletni strani prodajalca https://hudaura.com/  ter na spletni strani proizvajalca https://www.garmin.com/sl-SI/    

Kupec se zavezuje, da je pred nakupom seznanjen z združljivostjo naprav in kompatibilnostjo ter minimalnimi zahtevami za naprave v zvezi z uporabo programa Garmin Connect Mobile in tehnologije Bluetooth na spletni povezavi: https://support.garmin.com/sl-SI/?faq=pvL8aWsaLU2iKyvF8VrpP9

Pomembno navodilo pred uporabo:

V kolikor vam izdelek vizualno, oblikovno oziroma velikosti ne odgovarja ga ne vklapljte/prižigajte ali preizkušate pritiskati gumbe saj vklop naprave pomeni, da je naprava uporabljena aktivirana in jo naprej ni možno prodati kot novo oz. neuporabljeno. Kupec izgubi pravico vračila kupnine v kolikor je napravo registriral. Registrirane naprave Garmin vedno ohranijo registracijo zabeleženo ne glede na povrnitev tovarniških nastavitev in jih žal Garmin ne more odregistrirati oz. registracijo izbrisati.

Pravni pouk

Z uporabo spletne trgovine Hudaura.com izrazite svoje poznavanje navedenih pogojev in strinjanje z njimi. Sedež podjetja: Hudaura d.o.o., Ameriška ulica 013, 1122 Ljubljana Telefon: 051 860 160, vsak delavnik od ponedeljka do sobote od 9.00 do 15.00 ure, elektronski naslov: [email protected]

Neskladnost blaga po členih ZVPot-1

I. ZAHTEVE ZA SKLADNOST

71. člen
(odgovornost prodajalca za neskladnost blaga)

Prodajalec dobavi potrošniku blago, ki izpolnjuje zahteve iz 72., 73. in 74. člena tega zakona, kadar je to primerno, ter odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave.

72. člen
(subjektivne zahteve za skladnost blaga)

Blago je skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar je to primerno:

 1. ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost, interoperabilnost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
 2. je primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal;
 3. je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi, ter
 4. je posodobljeno, kot je določeno v prodajni pogodbi.

73. člen
(objektivne zahteve za skladnost blaga)

Poleg izpolnjevanja zahtev iz prejšnjega člena mora blago tudi:

 1. ustrezati namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor;
 2. biti take kakovosti in ustrezati opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno;
 3. biti dobavljeno skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno, in
 4. biti take količine ter imeti značilnosti in druge lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da:
 • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
 • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
 • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga.

74. člen
(objektivne zahteve za skladnost blaga z digitalnimi elementi)

(1) V primeru blaga z digitalnimi elementi prodajalec zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti blaga z digitalnimi elementi, in so mu te posodobitve tudi dobavljene v obdobju:

 • ki ga potrošnik lahko razumno pričakuje glede na vrsto in namen blaga in digitalnih elementov ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe, kadar prodajna pogodba določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve, ali
 • dveh let od dobave blaga z digitalnimi elementi, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali
 • v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v obdobju, daljšem od dveh let.

(2) Kadar potrošnik v razumnem roku ne namesti posodobitev, dobavljenih v skladu s prejšnjim odstavkom, prodajalec ni odgovoren za neskladnost, ki je posledica samo tega, da ni bila opravljena ustrezna posodobitev, pod pogojem, da:

 • je prodajalec obvestil potrošnika o razpoložljivosti posodobitve in posledicah, če je potrošnik ne namesti, ter
 • razlog za to, da potrošnik posodobitve ni namestil ali jo je napačno namestil, niso bila pomanjkljiva navodila za namestitev, ki so bila zagotovljena potrošniku.

75. člen
(razbremenitev odgovornosti prodajalca za neskladnost blaga)

Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki je posledica neizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost blaga iz 73. člena tega zakona in prejšnjega člena, če je prodajalec potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost iz 73. člena tega zakona in prejšnjega člena, ter je potrošnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

76. člen
(neskladnost zaradi nepravilne namestitve)

(1) Če je namestitev sestavni del prodajne pogodbe in jo izvede ali je zanjo odgovoren prodajalec, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.

(2) Če potrošnik blago, ki ga mora namestiti sam, nepravilno namesti zaradi pomanjkljivih navodil za namestitev, ki jih je zagotovil prodajalec ali v primeru blaga z digitalnimi elementi prodajalec oziroma podjetje, ki dobavlja digitalno vsebino ali digitalno storitev, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga.

77. člen
(pravice tretjih oseb)

Kadar omejitev, ki je posledica kršitve pravic tretje osebe, zlasti pravic intelektualne lastnine, preprečuje ali omejuje uporabo blaga v skladu s 72., 73., 74. in 75. členom tega zakona, je potrošnik upravičen do jamčevalnih zahtevkov zaradi neskladnosti blaga v skladu s tem poglavjem, razen če drugi zakon določa ničnost ali razveljavitev prodajne pogodbe zaradi kršenja pravic tretjih oseb.

II. OBJEKTIVNI ROK IN PREPOVED OMEJITVE ALI IZKLJUČITVE ODGOVORNOSTI

78. člen
(jamčevalni rok)

(1) Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga.

(2) Prejšnji odstavek se brez poseganja v prvi odstavek 74. člena tega zakona uporablja tudi za blago z digitalnimi elementi.

(3) V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v dveh letih od dobave blaga z digitalnimi elementi.

(4) V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve za obdobje, daljše od dveh let, je prodajalec odgovoren za vsako neskladnost digitalne vsebine ali digitalne storitve, ki nastane ali se pokaže v obdobju, v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev.

(5) Če je predmet prodajne pogodbe rabljeno blago, se lahko prodajalec in potrošnik dogovorita za krajši rok odgovornosti prodajalca, kot je določen v prvem do četrtem odstavku tega člena, vendar ta rok ne sme biti krajši kot eno leto.

79. člen
(prepoved omejitve ali izključitve odgovornosti)

(1) S pogodbeno določbo ni mogoče omejiti ali izključiti odgovornosti prodajalca za neskladnost blaga, kot je določena s tem zakonom.

(2) Pogodbena določba, ki nasprotuje prejšnjemu odstavku, je nična.

III. DOKAZNO BREME

80. člen
(splošne določbe)

(1) Domneva se, da je neskladnost blaga obstajala že v času dobave, če se pokaže v enem letu od dobave blaga, razen če prodajalec dokaže drugače ali če ta domneva ni združljiva z naravo blaga ali naravo neskladnosti.

(2) V primeru blaga z digitalnimi elementi, pri katerem prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, prodajalec nosi dokazno breme glede tega, ali je bila digitalna vsebina ali digitalna storitev skladna v obdobju iz tretjega in četrtega odstavka 78. člena tega zakona, če se neskladnost pokaže v tem obdobju.

IV. JAMČEVALNI ZAHTEVKI V PRIMERU NESKLADNOSTI

81. člen
(jamčevalni zahtevki in druge pravice potrošnika)

(1) V primeru neskladnosti blaga je potrošnik, ki je o neskladnosti blaga obvestil prodajalca, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen da:

 1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

(2) Potrošnik lahko zadrži plačilo preostalega dela kupnine ali dela tega preostalega dela kupnine, dokler prodajalec ne izpolni svoje obveznosti iz tega odseka. Potrošnik to pravico uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o svoji odločitvi.

(3) V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza blaga, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka iz prvega odstavka tega člena.

82. člen
(vzpostavitev skladnosti)

(1) Potrošnik lahko od prodajalca zahteva, da v razumnem roku od trenutka, ko prodajalca obvesti o neskladnosti, ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga brez znatnih nevšečnosti za potrošnika, pri čemer se upoštevata zlasti narava blaga in namen, za katerega potrošnik blago potrebuje.

(2) Rok iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje prodajalec obvesti potrošnika pred potekom roka iz prejšnjega odstavka.

(3) Šteje se, da je skladnost blaga vzpostavljena brezplačno, če prodajalec nosi tudi plačilo potrebnih stroškov, ki nastanejo pri vzpostavitvi skladnosti blaga, zlasti stroške pošiljanja, prevoza, dela ali materiala.

(4) Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:

 • je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali
 • izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za prodajalca v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin.

(5) Okoliščine iz druge alineje prejšnjega odstavka so zlasti vrednost, ki bi jo imelo blago, če ne bi bilo neskladno, pomen neskladnosti in možnost, da bi se potrošniku brez znatnih nevšečnosti zagotovil drug jamčevalni zahtevek.

(6) Prodajalec lahko zavrne potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga, če popravilo in zamenjava nista mogoča ali če bi mu povzročila nesorazmerne stroške ob upoštevanju vseh okoliščin, tudi tistih iz prejšnjega odstavka.

(7) Kadar je za vzpostavitev skladnosti potrebno popravilo ali zamenjava blaga, da potrošnik blago na voljo prodajalcu. Kadar je za vzpostavitev skladnosti potrebna zamenjava blaga, prodajalec zamenjano blago vzame nazaj na lastne stroške.

(8) Kadar je treba blago, ki je bilo nameščeno v skladu z njegovo naravo in namenom, preden se je pokazala neskladnost, za namene popravila ali zamenjave blaga odstraniti, obveznost popravila ali zamenjave blaga vključuje tudi odstranitev neskladnega blaga in namestitev nadomestnega ali popravljenega blaga oziroma kritje stroškov te odstranitve in nove namestitve.

(9) Potrošniku ni treba plačati za običajno uporabo zamenjanega blaga v obdobju pred zamenjavo.

83. člen
(znižanje kupnine in odstop od prodajne pogodbe)

(1) Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe v katerem koli od naslednjih primerov:

 • prodajalec ni popravil ali zamenjal blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končal popravila ali izvedel zamenjave blaga v skladu s tem zakonom oziroma je zavrnil potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga v skladu s šestim odstavkom prejšnjega člena;
 • neskladnost obstaja, čeprav je prodajalec poskušal vzpostaviti skladnost;
 • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe, ali
 • prodajalec je izjavil ali pa je iz okoliščin očitno, da prodajalec ne bo vzpostavil skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

(2) Ne glede na prejšnji odstavek lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

(3) Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

(4) Odstop od prodajne pogodbe potrošnik uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o odločitvi, da odstopa od prodajne pogodbe.

(5) Kadar se neskladnost nanaša le na del blaga, dobavljenega na podlagi prodajne pogodbe, in obstaja razlog za odstop od prodajne pogodbe v skladu s prvim ali drugim odstavkom tega člena, lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe v zvezi s tem blagom in katerim koli drugim blagom, ki ga je pridobil skupaj z neskladnim blagom, če od potrošnika ni mogoče razumno pričakovati, da bo obdržal le blago, ki je skladno.

(6) Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe, potrošnik prodajalcu na stroške prodajalca vrne blago.

(7) Potrošnik ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna. Dokazno breme glede tega, ali je neskladnost neznatna, nosi prodajalec.

84. člen
(obvestilo o neskladnosti in pregled blaga)

(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena.

(2) Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost.

(3) Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec izda potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bilo blago kupljeno, ali pa ga sporoči zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil prodajno pogodbo.

(4) Potrošnik prodajalcu omogoči, da blago, za katerega potrošnik zatrjuje, da je neskladno, pregleda.

85. člen
(obstoj neskladnosti)

Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, prodajalec o tem pisno obvesti potrošnika v osmih dneh od prejema jamčevalnega zahtevka potrošnika.

86. člen
(rok za vračilo plačanega zneska ali dela kupnine)

(1) Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe, prodajalec potrošniku vrne plačan znesek nemudoma, vendar najpozneje v osmih dneh po prejemu blaga ali dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj.

(2) Kadar potrošnik v skladu s tretjim odstavkom 83. člena tega zakona zahteva sorazmerno znižanje kupnine, prodajalec vrne del kupnine v osmih dneh od prejema zahtevka za sorazmerno znižanje kupnine.

87. člen
(izguba pravic)

Pravice iz prvega odstavka 81. člena tega zakona prenehajo v dveh letih od dneva, ko je potrošnik o neskladnosti blaga obvestil prodajalca.

Uveljavljanje neskladnosti blaga

Za uveljavljanje neskladnosti blaga izpolnite obrazec in ga skupaj z blagom pošljite na naslov podjetja.

Obrazec za uveljavljanje neskladnosti blaga (kliknite za prenos obrazca)

Naslov za pošiljanje ali dostavo:
Hudaura d.o.o.
Ameriška ulica 13
1000 Ljubljana

Pogoji poslovanja s pravnimi osebami

V spletni trgovini hudaura.com lahko opravite tudi nakup na podjetje. To storite tako, da v zaključku nakupa obkljukate možnost »Želim račun na podjetje«, kjer nato vpišete Ime podjetja in davčno številko. V polje »ime« in »priimek« vpišite kontaktno osebo, ostale podatke (naslov, mesto) vpišite od podjetja.

V primeru, da opravite naročilo na podjetje, sprejemate pogoje, ki veljajo za podjetja (to velja za vse oblike pravnih oseb) torej sprejemate splošne pogoje poslovanja z razliko možnosti odstopa od pogodbe in plačilom.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh brez razloga od prevzema artikla (v kolikor ne gre za uveljavljanje garancijskih pogojev), kakor to velja za potrošnike (fizične osebe). Navedene pravice do odstopa od pogodbe, in posledično do vračila že kupljenega izdelka, podjetje nima, saj se od njega upravičeno pričakuje, da na trgu odgovorno in premišljeno sprejema poslovne odločitve oz. nakupe torej se je o izdelku, ki ga je kupil preko spletne trgovine zadovoljivo predhodno seznanil.

Ob naročilu na podjetje lahko pravna oseba izbira naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju *(omejitev plačil z gotovino do 420€ z DDV).
 • Plačilo s Paypal-om *(Pri plačilu s Paypalom si pri prodaji izdelkov in storitev pridržujemo pravico povečati prodajno ceno za 5%. Povečanje cene se spremeni v trenutku prodaje ne glede na veljavne popuste ali način prodaje).
 • S plačilno oziroma kreditno kartico (mastercard, visa, maestro).
 • Plačilo z nakazilom na račun podjetja hudaura (plačilo po predračunu).

Plemenite kovine

Oznake skladnosti plemenitih kovin in tabelo standarnih stopenj čistine izdelkov lahko vidite TUKAJ.